S maskinen

Her kommer min side om DSB Litra S i Spor 1. Jeg har for mange år siden bygget en S maskine i HO med overdel fra Tikøb hobby. Den er på nogle af de andre sider. I Spor 1 bygger jeg S maskinen baseret på en BR 78. Jeg har købt en underdel på den tyske eBay. 

Den tyske BR 78 skal ombygges en del. Blandt andet skal bagerste boggie flyttes, foreste boggie skal ombygges til forløber og cylindrene skal flyttes tilbage. Midterste drivhjul skal byttes om med     forreste drivhjul og gangtøjet skal justeres tilsvarende. Det kan sagtens lade sig gøre. Desuden har jeg bestilt en ny motor fra SB Modellbau. Det har jeg rigtigt gode erfaringer med og jeg har motorer fra SB Modelbau i Litra T og i Litra MH. 

Overdel bygges i messing og tilpasses så den kan skrues på undervognen. Der kommer snart et par billeder.

Jeg vil henvise til flere sider på nettet, hvor man kan læse om S maskinen. Bl.a Jernbanen.dk, tog- billeder.dk og evp.dk. Desværre har vi pt ikke mere S736 som driftklar og hvad jeg kan forstå er det meningen den blot skal udstilles. Om S740 bliver driftklar ved jeg ikke. Såvidt jeg ved er den stadig i Rungsted Kyst i et telt.  Vi må håbe på de dygtige folk fra Nordsjællands veteranbane får tid og økonomi til at få S740 på skinnerne igen. imens bygger jeg så S740 i spor 1.

Tak til Gunnar W. Christensen for tilladelse til at vise S740.

Set fra kulkassen og frem. My 1101 er også med

2021 2. Januar. Der er arbejdet på fronten. Jeg har været forbi Tikøb hobby og købt diverse dele.

Så kom SB modelbau motoren. Her ses den monteret i S maskinen alias BR 78. ESU XL4.0 ligger i førerhuset. Maskinen kører perfekt!!
Det er dyrt men dejligt.

Fremad

S maskinen kører mod Bryrup

Tilbage igen

S maskinen tilbage med EH mod Skaaningbro.

S 740 er blevet malet og har fået skorstensbånd. Kedlen er malet mat sort, resten sort blankt. Der mangler litreringer, glas i vinduerne og led lys. 15. Maj 2021

Lørdagstoget til Kvistgård