Lokomotiverne ved Dalen Modeljernbane

Lokomotiverne afspejler så vidt muligt den epoke som modellen skal ligne.

Epoken er en blanding af damplokomotiver og diesellokomotiver.

Damplokomotiver

  • Litra S. S maskinens hjemmebaner var Kyst- og Nordbanen. På Dalen modeljernbane er der et nummer i drift, nemlig S736 (Tikøb/Marklin), med Danske lok-sounds.
  • Litra C. C maskinen kørte også på kystbanen. Det er en "Tikøb"maskine, og den har nummer C708.Typisk trak C maskinen de internalitionale tog i 1950'erne.
  • Litra E. E maskinen var meget sjælden på Kystbanen, da den var for stor til at blive vendt i Helsingør. Der er en maskine i drift E978 (Tikøb/Marklin)
  • Litra R. R 952 og R 946 er begge i drift. Maskinerne er bygget over Marklin 37190 og overdelen er fra Tikøb hobby. R-maskinen kørte mest i Jylland, men enkelte gange var der nogen på Sjælland. Det er R(I) typen som er bygget, den to-cylindrede udgave.
  • Litra N.N 205 og N209 er i drift på modelbanen. N maskinen kørte ikke på Kystbanen, men på banerne i Jylland og på Fyn. Men det er en flot maskine, så derfor er den med.

 

Diesellokomotiver

  • Litra MY 1101 & 1103 (Marklin)
  • Litra MZ 1402 (Roco)
  • Motorvognen Litra MO 1880 (Tikøb)

 

 

S 736 i Humlebæk med AL personvognen.

MZ med godstog kører igennem Humlebæk station

En ny model på Dalenmodeljernbane er R 946 og AL personen. Her på Humlebæk station.

R-maskine set fra en anden vinkel

MO og BHS holder og venter på Kør på den nye vendesløjfe

Mo og BHS holder klar til afgang på Humlebæk Station.

MY med myldretidstoget i Humlebæk

MY1101 (Marklins gode gamle konstruktion, som er blevet fornyet i år) buldre igennem Humlebæk station med det tidstypiske Kystbane tog, AL, CL og CLE vogne.

E978 i Humlebæk

E maskinen på vej nord på.

Mz og My på Humlebæk station

Mz med godstoget kører igennem Humlebæk station og stopper for rødt. My med Bn vogne passerer forbi og skifter bloksignalet for MZ

N 209 og R 952 - "Lune" Jyder på Sjælland

N og R maskinerne på Humlebæk station. N maskinen med godstoget og R maskinen med CL og CM vogne. Det fandt ikke sted i virkeligheden, da maskinerne kørte i Jylland/Fyn. Men på modelbanen kan alting næsten lade sig gøre.

En "Yankee" på Humlebæk station

Det er helt sikkert - Union Pacific Big Boy har ikke været på besøg på Humlebæk station. Men Marklins model har. Det er et "meget" stort lokomotiv, og passer ikke til modelbanen, men flot er det.

E maskinen og S maskinen

E maskinen på Kystbanen på DTM 2015. S maskinen passerer forbi med godstoget

Humlebæk Station set mod Syd

E maskinen med Persontog, S maskinen med Godstog og MY med Svenske vogne.