HBS SM 212 og LB SM 2 på Vrads station. Dette er forbilledet for skinnebussen i 1:32. Epokemodeller har leveret den 3D printede overdel. Resten er rent selvbyg. Jeg vil her på siden vise hvordan byggeriet skrider frem. Modellen skal gerne ende med at ligne HBS SM 212.

11. August 2017
Overdelen monteret på undervognen. Næste fotoserie viser undervognen.

11. August 2017
Undervognen er fremstillet af messing 1,5 mm tykkelse. Begge boogier er ophængt for at få en ekvilibrering så skinnebussen kører roligt i sporet. Der er motor i begge boogier som trækker på den bagerste aksel, altså en 1A A1 hjulstillingen som på forbilledet. Ekvilibreringskonstrutionen er inspireret af J.Guldbæk Christensen Damptrækkraft i model.

Oversiden af boogien. Selve ophænget er lavet af 20 mm x 2 mm fladprofil og forbindelsen er et U-profil

Boogien fra undersiden. Forreste aksel er strøm optag. Jeg bruger Dingler strømoptag som er super nemme at montere. Hint; brug spor1nyt.dk link siden og vælg Dingler. Så er man direkte inde i løsdele. Hjulene er købt i UK hos Ipengineering.co.uk. De er ikke isolerede, så det skal man selv. For at undgå kortslutninger, er alle aksler isoleret fra selve boogien med ø5 mm akrylrør med ø2 mm hul.

20. September 2017
Bagagebærer, beholder og lys er monteret. ESU dekoder med skinnebuslyd fra Danske lokssound monteret. Dekoderen er monteret i sektionen med toilettet. Derved er den skjult.
Jeg har fået Per fra Epokemodeller til at skære vinduerne.
Det næste er at lave al det indvendige, samt banerømmer.
Dernæst er der er stort slibe og malearbejde forude.

21 September 2017
Set fra den anden side.

26. September 2017
Video af Skinnebussen. Nu kan den køre med lyd og frontlys.

8. Oktober 2017
Så blev skinnebussen malet. Set fra siden

8. Oktober 2017
Jeg har brugt slipol samt en grunder. Overdelen fik tre gange slipol og grunder. Derefter to gange overflade spray maling. Textturen er næsten forsvundet, så set i forhold til prisen af overdelen, er jeg tilfreds med resultatet. Nu mangler passagerafdeling samt lys. Diverse detaljer og mavebæltet.

11. Oktober 2017
Mavebælte, mm er klar. Skinnebussen er klar til at sætte i drift

11. Oktober 2017
Skinnebussen holder klar. Næste er at lave indretningen. Vinduerne er skåret af Epokemodeller. Vinduesvisker er fra Freja modeltog.

12. Oktober 2017
HBS SM 212 holder klar på Skaaningbro trinbræt. Mon den ikke kører på søndag til veterantræffet?

LB sm 2 holder i spor 2.

Bryrup

HSB sm212 ankommer til Vrads

Skinnebussen kører fra Bryrup til Vrads september 2020